בלוג המוזיקה של לינקטון - התחנה הראשונה של המוזיקה בישראל

אתה כאן: בית | יחצ''נים | הכר את היחצ"ן – אלון אמיר

הכר את היחצ"ן – אלון אמיר

הכר את היחצ"ן – אלון אמיר

מי אתה?

אלון אמיר, בן 36, בעלים של משרד ליחסי ציבור ובניית תדמית. עוסק גם בניהול אמנים, נמצא בתחום מאז גיל 18.

עבדתי בעבר כמפיק בפועל במשרדו של המפיק שלמה צח, שם בעצם למדתי את רזי המקצוע ואני חייב לו תודה ענקית. משם המשכתי להד ארצי כמנהל יחסי הציבור של וורנר מיוזיק (מדונה, REM, צ'ילי פפרס, לינקין פארק, הקורס ואחרים), לאחר מכן עבדתי כפרילנס במשך שנה וחצי, ולפני בדיוק עשר שנים פתחתי משרד המתמחה ביחסי ציבור בעולם המוסיקה. ההתמחות הגדולה שלי היא תחרויות האירוויזיון – עד כה שימשתי חמש פעמים כאחראי יחסי ציבור של משלחות שונות (3 פעמים ישראל, פעם אחת סלובקיה ופעם אחת בלרוס).

בעקבות העבודה שלי כפרילנסר הבנתי שאמנים מחפשים בית חם ומישהו שידאג לאינטרסים שלהם, גם כשלא מדובר רק ביחסי ציבור. זו הסיבה שבשנת 2004 הצטרפתי כחבר אל הפדרציה הישראלית לתקליטים – על מנת לאסוף כספים המגיעים לאמנים ואין להם דרך לאסוף אותם.

בזכות העבודה אצל שלמה צח והעבודה במחלקה הבינלאומית בהד ארצי גיליתי את העבודה מול חברות תקליטים ופאבלישינג בחו"ל, אותה אני מאוד אוהב. בשנים אחרונות אני מפתח קשרים רבים עם חברות תקליטים בכל העולם על מנת לייצא שירים ואמנים ישראלים מחוץ לגבולות המדינה. עד כה היו לי מספר הצלחות וזה נושא שאני מתכוון לפתח בשנים הקרובות.

כיצד הגעת לתחום היח"צ?

אל תחום היח"צ הגעתי דרך שמיל סחר, מי שהיה מנכ"ל הד ארצי, אשר הביא אותי אל החברה. הוא הציע לי עבודה, אך לא הגדיר לי תפקיד. לא ידעתי אל מה אני נכנס עד שהוא אמר לי שהוא מאמין שאהיה מאוד טוב ביחסי ציבור.

אמנם התנסיתי קצת ביחסי ציבור כשעבדתי אצל שלמה צח, אך הד ארצי הייתה הבית שלי ללימודים של התחום.

אילו זמרים/הרכבים אתה מייצג כעת?

ארקדי דוכין, אדם גורליצקי, סקסטה, הגרובטרון, אריק סיני ועוד. אחד הדברים שאני אוהב ומאמין בהם היא העבודה עם דור העתיד של המוסיקה הישראלית. אין ספק שהעבודה עם האמנים המוכרים קלה יותר, אך בשבילי העבודה עם המוסיקאים המתחילים מאתגרת ומספקת לא פחות. יש מספר אמנים בתחילת דרכם שאני אוהב ומאמין בהם – יוסף בוכניק, נעמה כהן, לימור בלס ואורית שלום.

מהם רגעי השיא שחווית עם אמניך?

יש אינספור רגעי שיא בקריירה של עשר שנים, וקצרה היריעה. הקמפיין שאני הכי גאה בו הוא קמפיין האירוויזיון שעשיתי לאחינועם ניני ומירה עווד בשנת 2009 מכיוון שהיה בו מסר שאני מאוד מאמין בו. הצלחתי לארגן למעלה מ- 300 ראיונות לעיתונות הזרה בכל העולם לפני התחרות. היה מאוד מרגש לצפות באחינועם ומירה מתראיינות לרשתות טלוויזיה ערביות ומראות צד אחר של ישראל. התגובות שקיבלנו בעקבות הראיונות מאזרחים במדינות ערב היו מדהימות ומרגשות. בעקבות התחרות והראיונות השתיים קיבלו מאות הופעות באירופה ומירה הוחתמה בסוני ספרד.

מבחינתי, שיא אינו נמדד בכתבה גדולה בעיתון, בכניסה לפלייליסיטים או בהופעות בטלוויזיה, אלא ביצירת קריירה מתמשכת לאמן. אני מאוד גאה בקמפיין שעשיתי לבית הבובות, שהיה מלחמה בת עשרה חודשים מול התקשורת, וגאה גם בעבודה בת ארבע שנים וחצי עם ליאור נרקיס ומיצובו כאחד הזמרים המובילים בתחום. קיבלתי למשרד אמן שייעצו לו לפרוש מהמקצוע ובעבודה מאומצת הצלחנו ביחד להביא אותו למקום מאוד טוב.

במה מתבטא התפקיד שלך בעת הוצאת שיר לרדיו?

התפקיד הוא קודם כל לבחור את השיר הנכון שיצא לרדיו – שילוב של שיר שהוא גם בר שידור וגם משרת את האמן בצורה הטובה ביותר. לעשות פולו אפ טלפוני כל אחד יכול. בעיני קמפיין יח"צ הוא לא רק הוצאת שיר לרדיו ולחכות להשמעות או לטלפן כמו משוגע לעורכים המוסיקליים שישמיעו אותו. החוכמה היא ליצור קמפיין שדרכו התחנות ירצו להשמיע את השיר ולא 'יעשו טובה' וישמיעו פעם או פעמיים.

לדעתי תפקיד חושב נוסף הוא הגדרת הציפיות עם האמן לגבי השיר שיוצא לרדיו. בשנים האחרונות יצא לי לטפל במספר שירים נפלאים שמאוד אהבתי ברמה האישית, אך היה לי ברור שהרבה מאוד תחנות לא ישדרו את השיר. כל זמר רוצה כמה שיותר חשיפה וכמה שיותר השמעות, אבל בעיני חובה לשים את הקלפים על השולחן מראש ולהגדיר ציפיות. ברמה מסוימת אני חושב שהתפקיד הוא גם של פסיכולוג.

האם יחצ"ן מלווה את האמן לאורך כל השנה או רק לפרקים – לפני שיר חדש/הופעה מסוימת?

תלוי באמן. עם בית הבובות, אחינועם ניני, ליאור נרקיס, שלומי שבת, ארקדי דוכין ורבים אחרים עבדתי במשך שנים. יש אמנים שצריכים עבודה רק לשיר או לפרוייקט. הכל לפי צרכי האמן.

טיפ לסיום – מה אתה ממליץ לאומן צעיר בתחילת דרכו?

אני בעיקר מציע לערב אנשי מקצוע כבר מהרגע הראשון. אני מכיר כל כך הרבה אמנים שסיימו להקליט אלבום ורק אז התחילו להגיע למשרד יח"צ וחברות תקליטים ובעיני זה לא נכון.

חשוב גם לזכור שהפקת מאסטר של אלבום היא רק כחצי מההשקעה הנדרשת להוצאת האלבום. הרבה אמנים משקיעים כסף באלבום ולא משאירים כסף לשלב הפוסט – יח"צ, קליפים וכו', וכשאין לאיש יח"צ כלים לעבוד איתם יכולה להיווצר בעיה.

עוד טיפ חשוב בעיני – חשוב שאמן יביא משהו ייחודי רק לו. קיבלתי בשנים האחרונות עשרות ומאות שירים ואלבומים שנשמעו כמו חיקוי של משהו שכבר קיים או שכיוונו לעבר תחנה מסוימת. אין בכך רע, כמובן, אבל אנחנו מדינה קטנה והתחרות קשה. אם אמן לא יביא משהו ייחודי (בין אם בקוליות, בשירים, בעיבודים וכו') אז הסיכוי שלו ליצור קריירה ארוכת טווח שואפת לאפס.

טיפ נוסף – אם כבר החלטת ללכת לתוכנית ריאליטי מוסיקלית בטלוויזיה עשה זאת אך ורק לאחר שאתה כבר בשל מוסיקלית ויש לך אלבום. אין טעם לבזבז פלטפורמה חשובה ורצינית כדי להתחיל לחפש את עצמך אחריה, להוציא שירים שנה או שנתיים אחרי ולפספס מומנטום. אני, בניגוד להרבה אנשים אחרים, מאוד מעריך זמרים שלקחו חלק בתוכניות כמו הכוכב הבא, דה וויס וכו'. הבעיה העיקרית היא פספוס המומנטום אצל רבים מהם.

ליצירת קשר עם אלון אמיר – alonamir77@gmail.com ,054-4768698

הגב עם פייסבוק

גלול למעלה